"Еврофутбол" подписа 3-годишен спонсорски договор с ЦСКА 1948, съобщи официално втородивизионният тим.

„С голяма радост обявяваме спонсорския договор с Еврофутбол. Това е поредно ново партньорство за нашия клуб, което показва, че най-големите български компании имат вяра в ЦСКА. Убедени сме, че всички виждат правилния път, по който клубът върви“, заявява изпълнителният директор на „червените“ Добрин Гьонов пред сайта на създанения през лятото на 2016 г. клуб.

"Договорът е за срок от 3 години, като заложените в него условия ще помогнат много на армейския клуб да постигне целите си и да продължи развитието си занапред", се казва още в информацията.

ЦСКА 1948 играе във Втора лига, като целта е догодина да влезе в Първа. От началото на сезона обаче отборът буксува най-вече игрово. След шестия кръг има три равенства и три победи, изоставайки на 6 точки от лидера "Царско село". Това доведе до треньорска смяна - Валентин Илиев отстъпи на Петко Петков, работил в няколко български клуба, включително "Литекс" и "Лудогорец".

Досега основен спонсор на ЦСКА 1948 беше букмейкърската компания "Ефбет", която е свързана с "Еврофутбол". Собствеността на "Еврофутбол" се дели между бизнесмена Васил Божков и най-богатия грък Сократис Кокалис.

Бъдещето ще покаже дали тази промяна означава по-сериозен ангажимент на Божков към ЦСКА 1948.