Френските национали и техните фенове си направиха празненство със световната купа, спечелена на руския Мондиал. Купонът бе устроен след края на първия мач на "петлите" у дома тази есен - срещу Холандия в Лигата на нациите (2:1) на "Стад дьо Франс" в Париж.

Килиан Мбапе откри резултата в 14-ата минута, в 67-ата Райън Бабел изравни, но малко след това Оливие Жиру осигури първата победа за световните шампиони в новия турнир. Преди дни те направиха 0:0 с Германия.

Юго Лорис

Последва тържеството, минало под знака на песни и танци. Запалянковците и играчите пяха най-много е рефрен на емблематичната "Шан-з-Елизе" на Жо Дасен. С тази разлика, че рефренът за парижкия булевард е заменен с "ооо, Нголо Канте" в чест на един от героите на Франция.

Канте е пословично срамежлив, той не показваше радост дори на награждаването на "Лужники" след финала на Световното, но снощи се поотпусна.

"Ооо, Нголо Канте, ооо, Нголо Канте... Той е нисък, той е готин, той единствен спря Лео Меси, но ние всички знаем, че той лъже на карти... Нголо Канте", гласи стихчето за халфа на "Челси".

Пол Погба бе отново най-артистичен и показа умения в танците.

Гризман и Мбапе.

Снощи се играха и други двубои в Лигата на нациите. След стачката си титулярите се завърнаха в националния тим на Дания и биха Уелс с 2:0 в Копенхаген в 4-та група на дивизия В. В българската гр. 3 на дивизия С пък Кипър спечели с 2:1 срещу Словения.

Мачовете продължават в понеделник и вторник.