Удивително е, но около живите рок фосили AC/DC ври и кипи.

Първата голяма инжекция for those about the rock дойде с контролирано изпуснатото информация, че новият албум ще съдържа рифове, записани приживе от Малкълм Йънг. Той ни напусна през ноември, 2017 г., но в последните години не бе с бандата поради тежка деменция, а другите от вечните "момчета" признаха, че накрая е учел преди всеки концерт репертоара като чисто нов.

Та, докато брат му Ангъс Йънг и Аксел Роуз разтърсват касичката за пари, самото появяване на замъглени кадри от студио във Ванкувър с... нещо като Брайън Джонсън и нещо като Фил Ръд (абе, той не е ли в затвора?!?) беше с ефекта на взрив от TNT

Народът изпадна в истeрия.

После дойде ред да се види в кадър дългогодишният звукоинженер и продуцент на AC/DC Майк Фрейзър - и той в компанията на своите приятели от групата в Warehouse Studio. Това стана ясно от поредна снимка, появила се в интернет.

Фрейзър смесваше и отговаряше за звученето на няколко албума на AC/DC, включително последните три записа - Stiff Upper Lip, Black Ice и Rock Or Bust. И трите албума бяха записани в Warehouse Studio.

Преди това "неволно" на кадър се появи и Ангъс с племенника си Стиви.

Явно AC/DC са в пълен комплект, а присъствието на четирима души от бандата в студиото Warehouse Studios, където записаха последните си три албума, може да се тълкува доста еднозначно, писаха медиите.

Сякаш отвсякъде мирише на тлъсти зелени долар..., пардон - на творчески новини.

За капак нова книга за AC/DC, която обхваща годините на легендарния вокалист Бон Скот в бандата, ще се появи на четиринайсети ноември, анонсираха световните медии само преди дни. Книгата се нарича „AC/DC 1973-1980: The Bon Scott Years“ и е написана от Джеф Аптър и дори вече се продава "на зелено" за по 25 щатски долара.

„За феновете и критиците, годините от 1973-а до 1980-а – ерата на Бон Скот – са най-значимите от цялата петдесетгодишна кариера на AC/DC“, пише в представянето на проекта, цитиран от Zrock.

„В този плодовит - и често изключителен период – те записаха шест албума, създадоха база от отдадени фенове от Австралия до Великобритания и от Европа до Северна Америка, неуморно обикаляха по света и създадоха немалко количество хаос и полемика.“

Книгата е пълна с редки снимки и страхотни случки, документирайки всички ключови събития от това бурно време.

Същевременно няколко членове на някогашния състав на AC/DC също стартираха световно турне.

И това, ако не е истинска мания, зраве му кажете!