Велосипедите все повече се превръщат не само в превозно средство, а и в аксесоар. И като такъв се видоизменят, стават все по-интересни и... по-скъпи. Някои - направо златни.

Белгийският художник Жан-Люк Морман, известен с любовта си към рисуването на странни татуировки по голи тела на манекенки и знаменитости, обедини усилия с един от най-добрите производители на шосейни велосипеди Cinelli за създаването на красива серия двуколесни.

В рамките на това сътрудничество ще бъдат произведени 11 прототипа, чийто дизайн е разработен от художника. А италианците му дали пълна свобода на изразяването. В резултат се е получила ярка, незабравима и неповторима колекция от велосипеди, всеки от които има различни технически параметри и характеристики, но и всички са обединени от едно: висококачествени материали.

Голям поклонник на двуколесния транспорт, набиращ все повече популярност, Жан-Люк може наистина да се гордее с "бижутерийната" колекция, която е създал. Дори най-малките детайли не са оставени без внимание. Даже гайките са красиви и уникални, какво да говорим за колелата и рамката...