Спряно е движението на влаковете на метростанция "Опълченска" заради инцидент на станция, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в туитър акаунта си. 

Метрото се движи от станция "Сердика" до станции "Летище София" и до "Бизнес парка" и от станция "Витоша" до станция "Сливница". До 17 часа се очаква движението да бъде възстановено.

Причината е паднала на релсите жена, преглеждат се записите от камерите, съобщиха от столичния "Метрополитен". Оказва се, че трагичният инцидент е станал по невнимание - жената говорела по мобилния си телефон, когато е загубила равновесие и е паднала на линията на метрото пред идващата мотриса. Категорично се изключва версията за самоубийство. По-късно от Спешна помощ съобщиха, че 43-годишната жена е починала.

Станцията е отцепена от екипи на полицията. Всички влакове от летището или Бизнес парка спират на метростанция "Васил Левски“ и не продължават към метростанция "Сердика".

До възстановяването на движението на метрото са осигурени временни извънредни автобуси, които се движат по маршрут от метростанция "Сливница" до Софийски университет "Св. Кл. Охридски", Орлов мост, НДК и обратно до метростанция "Сливница",  двупосочно.