Българи от страната и чужбина излизат на протест под надслов "Оставка, съд и смяна на системата", съобщи БНР. Демонстрации ще има както пред сградата на Народното събрание в столицата, така и пред посолства на България.

Сънародниците ни настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната, като предлагат швейцарския.

Зад протеста стоят над 31 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени във фейсбук групата "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Те настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление, като избраният от тях е швейцарският.

"Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш", казва Емил Русанов, издател на в. "Будилник" в Лондон.

Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни, като в сряда българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел. 

В емоционален призив във Фейсбук групата се казва: