Ремонтът на столичната ул. "Граф Игнатиев", започнал в първата седмица на май ще закъснее и вместо в средата на октомври, както беше първоначално обявено, ще приключи в началото на ноември. Поне тогава обеща заместник-кметът на Столична община Евгени Крусев да тръгнат трамваите по централната столична улица.

По Нова телевизия днес Крусев определи като най-сложен ремонта на "Граф Игнатиев" и обеща трамваите да тръгнат в началото на ноември.

Проектът включва и площадите "Славейков" и "Гарибалди", заедно с нови най-модерни релси за трамваите, които да намалят шума в столицата. Фонтанът на площад "Славейков", заради който почина мъж преди 13 години и оттогава е затворен, също ще бъде възстановен. Вторият етап от реконструкцията, който включва улиците "Иван Шишман" и "6-ти септември", остава за догодина.

От понеделник, 17 септември, ще бъде пуснато движението по бул. "Арсеналски", бул. "Васил Левски", ул. "Цар Симеон" и Източната тангента.  Работата по тротоарната настилка ще продължи по определени участъци от бул. "Арсеналски".

"Действително инвестиционната програма на общината беше изключително амбициозна. Направили сме всички възможно от утре да бъде пуснато движението по бул. "Васил Левски" в участъка между Ректората и паметника на Апостола. Източната тангента ще бъде отворена", съобщи Евгени Крусев.

Ул. "Цар Симеон" ще бъде пусната за движение, така че да можем да посрещнем очаквания много натоварен трафик в утрешния ден заради първия учебен ден, а и като цяло заради края на летните отпуски на хората", каза Крусев.

По отношение на бул. "Монтевидео", Крусев заяви, че е положена първата част от асфалтовата настилка и се очаква до десетина дни да бъде пуснат за движение в участъка с ул. "Боряна".

"В началото на октомври очакваме и бул. "Пенчо Славейков" да бъде пуснат за движение. С това всички големи булеварди, които претърпяха рехабилитация и реконструкция ще бъдат пуснати", уточни заместник-кметът.