И последният непобеден отбор от началото на сезона в Първа лига допусна поражение. "Левски" падна с 0:1 като гост на "Локомотив" (Пловдив) и отстъпи върха на ЦСКА-София.

Двата тима имат по 19 точки, но головата разлика е на страната на "червените". След две седмици е прекият им двубой. "Смърфовете" се изкачиха на пето място с 13 пункта.

Анте Аралица реализира единствения гол в 14-ата минута с глава. Любопитно е, че "Локомотив" е отборът, който би и "Лудогорец" това лято в шампионата.

"Левски" започна мача много слабо, а Локо демонстрира повече желание и хъс. В 14-ата минута се стигна до корнер, в продължението на който Умбарлаев центрира отдясно на атаката, Аралица скочи и стреля от "втория етаж", а вратарят Мартин Полачек не се справи добре - 1:0.

Гостите не създадоха нито едно чисто голово положение до края на полувремето. След почивката "Левски" заигра доста по-удачно в атака и започна да застрашава вратаря Мартин Луков.

Защитникът Холмар Ейолфсон можеше да изравни щастливо с удар с глава, при който бе с гръб към вратата. В средата на полувремето в игра влезе халфът Богдан Вашчук, който дебютира в синьо и се включи в няколко опасни атаки. Той подаде на Габриел Обертан, направил пропуск от чиста позиция.

"Левски" натисна още по-силно, а "Локомотив" само се бранеше, като не поглеждаше към Полачек. Още няколко пъти "сините" създадоха напрежение пред Луков. Той имаше решителна намеса в последните секунди на добавеното време, когато Серджиу Буш уцели с топката главата му от упор в ситуация, в която беше длъжен да вкара.

Така серията на "Левски" от пет поредни победи е в историята. "Локомотив" се добра до успеха на "Лаута" и прекъсна серия от две загуби.