Треньорската кариера на Диего Марадона в Мексико започна победно - новият му отбор "Дорадос" спечели с 4:1 като гост на "Тапачула". Това бе първи успех за "Дорадос" през сезона, изкачил тима на десето място от 15 състава във второто ниво на футбола в страната след седем кръга.

Хеттрик реализира еквадорецът Винисио Ангуло. Гостите поведоха с 2:0, домакините намалиха резултата, но "Дорадос" решиха всичко малко след това. Всичките голове паднаха след 59-ата минута.

"Не съм тук заради парите - заяви Дон Диего след мача. - Дойдох, за да работя. Никой не знае какво правим през седмицата с моя треньорски щаб, затова сега много критици си мълчат. Още не може да се говори за ефект "Марадона". Знаех, че ще победим, защото видях как играчите тренират с желание, тези момчета са жадни за слава. В съблекалнята казах на отбора, че още нищо не сме спечелили. Взели сме само един мач, но ако отношението остане такова, ще постигнем още много."

За последно Марадона беше треньор в ОАЕ до пролетта, но напусна, след като не успя да вкара "Ал Фуджара" в елита. В средата на юли той изненада света, заемайки президенсткия пост на беларуския "Динамо" (Брест). Не остана дълго там и пое към Мексико в началото на този месец.

"Тази победа ни беше нужна, тъй като от началото на сезона все не успявахме да спечелим, каза голмайсторът Ангуло. - Марадона повлия на нашето настроение, почуствахме се по-освободени."