Тази вечер от 22:00 часа "Ливърпул" и "Пари Сен Жермен" излизат в една от най-лютите битка в групите на Шампионската лига. Часове преди първия съдийски сигнал обаче парижани показаха уважение и почит към най-голямата трагедия в историята на своя съперник.

Президентът и собственик на ПСЖ Насер ал Хелайфи поднесе букет цветя на мемориала в памет на загиналите 96-има запалянковци на стадион "Хилзбъро" в Шефилд на полуфинала за Купата на футболната асоциация между "Ливърпул" и "Нотингам Форест" на 15 април 1989 г.

Причина за инцидента тогава бе допускането на трибуните на много повече зрители, отколкото е капацитетът на арената. На стадион "Анфийлд" има мемориал за жертвите - там отиде един от най-богатите и влиятелни футболни босове. Той остави голям букет с посвещение от името на най-големия френски клуб. Постоя няколко минути преди да си тръгне, придружен от спътниците си от делегацията на ПСЖ.

На мястото има цветя, сувенири, свещички... Имената на жертвите са изписани на голяма мраморна плоча. За мемориала се грижат клубът и близките на загиналите. Жестът на ПСЖ и Хелайфи не се среща често сред опонентите на "Ливърпул" дори в евротурнирите.