В началото на декември е много вероятно да има нов "мач на века" по бокс между титаните на средните категории Флойд Мейуедър (САЩ) и Мани Пакяо (Филипините). За тази възможност се заговори преди броени дни, а днес журналистът Майк Копинджър от специализираното списание "Ринг" съобщава подробности в туитър.

Според него щабовете на двамата са в "напреднали преговори" и че договор може да бъде подписан още тази седмица. Мачът ще е в Лас Вегас на 1-и или 8 декември.

На 3 май 2015 г. Мейуедър победи Пакяо с 3:0 гласа в двубой с рекордния и до днес награден фонд от 300 милиона долара. 60 процента от тези пари взе американецът. Мачът в залата на казиното MGM във Вегас държи още няколко върхови постижения, свързани с приходи, гледаемост и т.н. Двамата заработиха доста повече от други "пера".

Малко след това Флойд "Money" Мейуедър се оттегли непобеден от професионалния ринг, а през миналата година се завърна, за да играе демонстративен мач със звездата от свободните боеве Конър Макгрегър.

Пакяо искаше реванш още през 2015-а, но Мейуедър отказа. Такъв беше предвиден само при поражение на най-богатия спортист. Двамата се срещнаха по-рано този месец в Токио и там за първи път са отворили дума за реванш.

"Завръщам се, за да се бия с Мани Пакяо тази година, заяви малко след това човекът, победен за последно от Серафим Тодоров на олимпийските игра в Атланта през 1996 г. - Сумата пак ще 9-цифрена."

"Мейуедър? Ако той реши да се върне на ранга, значи е време да се срещнем отново, отвърна филипинецът. - Аз все още притежавам един шампионски пояс, така че зависи от него."

Мейуедър (41 г.) има 50 победи и нито една загуба като професионалист. Той изпревари Роки Марсиано. Шампион в пет дивизии на средната категория.

Мани Пакяо (39 г.) има зад гърба си 69 мача, 60 победи (39 с нокаут), 7 загуби и 2 равенства. Триумфирал е в рекордните осем дивизии.

Първият им мач не беше особено зрелищен, като чистите удари бяха много малко - най-вече заради съвършената игра в защита на американеца.