Стадион "Анфийлд" в Ливърпул преживя поредна голяма футболна вечер. В един от най-интересните мачове от стартиралата във вторник груповата фаза на Шампионската лига, "червените" подчиниха "Пари Сен Жермен" с 3:2 в двубой от квартет С.

Победният гол на Роберто Фирмино падна във втората минута на даденото от съдията добавено време. Така "Ливърпул" даде заявка за спечелване на една от "групите на смъртта", а ПСЖ разочарова, независимо че бе близо до това да си тръгне поне с точка.

Даниел Стъридж бе точен с глава в 31-ата минута, а в 36-ата Джеймс Милнър удвои от дузпа. Гостите съхраниха надежди за положителен изход с попадението на Моние в 40-ата.

Такъв бе постигнат в 83-тата, когато Килиан Мбапе изравни след грешка на "Ливърпул" в средата на терена и добър рейд на Неймар, който асистира на френския талант. Голът обаче беше нелогичен, тъй като ПСЖ не направи почти нищо друго в атака, а освен Мбапе останалите звезди бяха по-скоро фигуранти.

Така голът на Фирмино в 90-ата е логичен, тъй като "червените" изтърваха достатъчно положения и преди това. Окото на бразилеца пострада срещу "Тотнъм" във Висшата лига в събота, но не му попречи да забие страхотен гол за 3:2.

Първият ден на груповата фаза не предложи изненади. "Атлетико" (Мадрид) трябваше да прави обрат в Монте Карло, а "Шалке" и "Порто" набързо размениха по един гол след почивката за 1:1. Бившият футболист на "Левски" Гари Родригес откри резултата за "Галатасарай" при 3:0 срещу "Локомотив" (Москва) в Истанбул.

В другия мач от С "Цървена звезда" и "Наполи" завършиха 0:0 в Белград. Гостите бяха по-близо до успеха, но не успяха да реализират пред близо 50 хиляди зрители на стадиона на "звездашите".

Срещите от останалите четири групи са в сряда. 

Вижте всички резултати от първия ден на груповата фаза

Група А: "Брюж" - "Борусия" (Дортмунд) 0:1, "Монако" - "Атлетико" (Мадрид) 1:2

Група В: "Барселона" - ПСВ "Айндховен" 4:0, "Интер" (Милано) - "Тотнъм" 2:1

Група С: "Ливърпул" - "Пари Сен Жермен" 3:2, "Цървена звезда" - "Наполи" - 0:0

Група D: "Шалке" - "Порто" 1:1, "Галатасарай" - "Локомотив" (Москва) 3:0