България ще играе с Иран, САЩ и Канада във втората групова фаза на Световното по волейбол, на което сме домакини заедно с Италия. Снощи приключи първата фаза, като "лъвовете" отстъпиха на световния шампион Полша с 1:3 и заеха третото място в шесторката си с актив от три победи и две загуби.

Остават 16 отбора, разделени в четири групи - по две на Апенините и в България (София и Варна). Напред продължават победителите и двата най-добри втори - общо шест тима. Зачитат се резултатите от началната фаза. Това означава, че селекцията ни трябва да запише само победи, ако иска да попадне в топ 6.

България играе първо с Иран на 21 септември (петък) от 20:40 в столичната зала "Арена Армеец". Преди броени дни загубихме от персийците с 1:3 във Варна.

В събота нашите се изправят срещу САЩ, а в неделя ще спорят с Канада. Всичките мачове на тима на Пламен Константинов са от 20:40 в София.

Много интересна е и групата във Варна, където се събраха три големи фаворита - Полша, Сърбия и Франция. "Дружина полска" разчита на подкрепата на хиляди поляци в черноморския град - те и снощи викаха за тима си срещу България.

Вижте групите за втората фаза

Група Е (Милано)

Италия

Холандия

Русия

Финландия

Група F (Болоня)

Бразилия

Белгия

Словения

Австралия

Група G (София)

САЩ

Иран

България

Канада

Група Н (Варна)

Полша

Сърбия

Франция

Аржентина