"Манчестър Сити" започна зле в поредния си опит да покори Шампионската лига - загуба с 1:2 от "Олимпик" (Лион) като домакин в мач от гр. F. "Гражданите" губеха с 0:2 след първото полувреме, а щурмът им след почивката донесе само почетен гол.

Пеп Гуардиола гледаше от официалната трибуна, тъй като е наказан от миналия сезон. И видя отвисоко как Максуел Корне открива в 26-ата минута, а в 43-ата Небил Фекир, чийто трансфер в "Ливърпул" се провали, прави 2:0. В 60-ата минута бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" Мамфис Депай можеше да вкара за 3:0, но топката срещна гредата при изстрела му очи в очи с вратаря Едерсон.

В 67-ата Бернардо Силва намали. До края Сити на няколко пъти изтърва да стигне до равенство.

Триумф за "Лион" на стадион "Етихад".

Другата голяма вест на вечерта е червеният картон на Кристиано Роналдо в европейския му дебют за "Ювентус". С човек по-малко "Старата госпожа" спечели с 2:0 на терена на "Валенсия" от гр. Н.

При резултат 0:0 в 29-ата минута на стадион "Местая", Роналдо се сблъска с Мурийо от "Валенсия" при борба за позиция в полето на домакините. Играчът на "Валенсия" падна, португалецът подигравателно го докосна по главата и двамата се спречкаха. Един от елитните европейски съдии - Феликс Брих от Германия, показа директен червен картон на Роналдо - негов първи в турнира, на който е голмайстор №1.

Кристиано дълго не искаше да напусне терена и не криеше сълзите си.

Без него "Ювентус" успя да се наложи. В края на полувремето Брих отсъди дузпа за Юве и Миралем Пянич откри резултата. Пак той удвои след втори 11-метров удар в 49-ата. С човек по-малко италианският гранд спокойно контролираше събитията на терена.

В края на срещата Брих - централната фигура в мача (като изключим Роналдо), свири наказателен удар и за "Валенсия". Войчех Шчесни обаче хвана ъгъла при изпълнението на Парехо и изби.

Лесни победи записаха актуалният шампион "Реал" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен), "Манчестър Юнайтед" и "Аякс".

Роналдо страда, а бившите му съотборници до момента летят високо и не срещат трудности да компенсират неговите голове. Иско (45-ата), Гарет Бейл (58-ата) и Мариано Диас (90-ата) вкараха във вратата на "Рома", който на "Барнабеу" не изглеждаше като полуфиналист в турнира от предходния сезон.

В другия мач от гр. G "Виктория" (Пилзен) поведе с 2:0 на ЦСКА (Москва), но гостите от Русия стигнаха до равенство. Първо не им бе зачетен гол при 1:2, а след това получиха дузпа в последните секунди и Никола Влашич им осигури точка. Бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка не беше в групата на "Виктория".

В страхотна футболна обстановка "Йънг Бойс" направи пропуски в началото на мача с "Манчестър Юнайтед" и след това бе наказан (гр. G). Пол Погба вкара красиво за 1:0, а в края на полувремето не трепна от дузпа за 2:0. След антракта той асистира на Антони Марсиал за 3:0.

Робърт Левандовски и Ренато Санчес ("Байерн") пронизаха мрежата на "Бенфика" от гр. Е - 2:0. Санчес е бивш играч на "Бенфика". Той не се зарадва при гола си, като дори поиска прошка със скръстени ръце, а публиката на ст. "Луш" стана на крака и го аплодира. По-рано "Аякс" ознаменува завръщането си в надпреварата с класика срещу гръцкия АЕК.

Резултатите от сряда, 19 септември

Група Е: "Аякс" - АЕК (Атина) 3:0, "Бенфика" - "Байерн" (Мюнхен) 0:2

Група F: "Манчестър Сити" - "Олимпик" (Лион) 1:2, "Шахтьор" (Донецк) - "Хофенхайм" 2:2

Група G: "Реал" (Мадрид) - "Рома" 3:0, "Виктория" (Пилзен) - ЦСКА (Москва) 2:2

Група Н: "Йънг Бойс" (Швейцария) - "Манчестър Юнайтед" 0:3, "Валенсия" - "Ювентус" 0:2