Националният отбор по волейбол загуби с 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15) от Канада на Световното в Италия и България. Това бе последният двубой на селекцията ни на Мондиала. 

Пламен Константинов.

Още миналата нощ стана ясно, че "лъвовете" не могат да се класират в топ 6 дори при успех над "кленовите листа". Така срещата с тях тази вечер в полупразната (отново) "Арена Армеец" беше за престиж, но и за точки за световната ранглиста и оттам за квалификации за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

От нашата група за последната фаза в Торино продължава само тимът на САЩ, Канада зае второто място, България - третото, Иран - на четвърто.

Тази вечер нашите поне спестиха срамно поражение с 0:3 за около час срещу северноамериканците. Тимът на Пламен Константинов започна много демотивирано, слабо и отпуснато. Канадците - обратно, бяха решени да вземат двубоя.

Те спечелиха първия гейм с лекота, а във втория нашите изглеждаха на игрището като случайно събрани. Те бяха пред угрозата да паднат със срамна разлика, но и 14-те точки не са много достойни.

В третия гейм селекцията ни реши поне да даде битка. Така взе третия и четвъртия с доста по-мотивирани действия. В тайбрека обаче България отново започна лошо и трябваше да догонва, стигна до равенство, но в крайна сметка отстъпи.