Хубаво е да се рециклира, нали? Но рециклират ли се пластмасовите кутии, сламки, пликчета, капачки всъщност? Виждаме ли реално резултата от това?

Мартина Йорданова и Лазар Радков за трети път взимат стара пластмаса - под формата на капачки - и ги превръщат в реална помощ за недоносените бебета у нас. Кампанията "Капачки за бъдеще" започва отново.

“Малко хора знаят, че повечето кувьози в общинските болници в България или са много стари и амортизирани, или са повредени, или и двете... Още по-малко хора знаят, че всяко трето бебе, което е било в кувьоз получава увреждания на очите. Предимно заради стара и амортизирана техника!”, пишат създателите на кампанията.

Стотици българи се включиха в предишните две кампании.

Формулата е проста - събират се капачки, носят се на фабрика за рециклиране и се продават. Със спечелените пари - всяка стотинка - се купуват нови кувьози за малките общински болници в България.

За 6 месеца "Капачки за Бъдеще" събра 33 тона пластмаса, или около 11 камиона. С тях се закупи кувьоз за болницата в Червен бряг и втори за болницата в Чирпан. 

На 29 септември (събота) започва третата кампания. Събирането на капачки ще е както на Националния стадион "Васил Левски" в София, така и в Пловдив по едно и също време - от 9 до 16 ч.

Капачките напълниха не един или два подобни контейнера.

А ако не успеете да посетите кампанията тази събота, можете да дарите своите капачки в над 100 пункта в над 50 града в страната.

"Заедно можем повече", смятат създателите на кампанията - Лазар и Мартина.

Според Лазар и Мартина човек трябва сам да бъде промяната, която иска да види в света. Затова - събирайте капачки!