Футболният свят от снощи говори за невероятния гол на Еден Азар в мача за "Карабао къп" (Купата на Лигата) в Англия между "Ливърпул" и "Челси" (1:2) на "Анфийлд".

Белгиецът влезе от скамейката на лондончани. В 85-ата минута той участва в комбинация и пренесе акцията на гостите от центъра на терена по десния фланг. Овладя топката, след няколко финта проби ефектно и с поразяващ диагонален удар направи 2:1. 

Това ще един от фаворитите за наградата "Пушкаш" за Гол на годината през 2019-а.

Преди това (в 59-ата) Даниел Стъридж откри резултата също със зрелищно попадение, като прати топката в мрежата с ножичен удар от въздуха. В 79-ата Емерсон Палмиери изравни. Стигна се до преглеждане на системата за видеоповторения (VAR), но пак остана съмнение за засада.

Така "Челси" елиминира "Ливърпул" от третата надпревара в Англия. И е първият отбор, който побеждава "червените" от началото на сезона. Любопитно е, че двата съперника ще играят един срещу друг и в събота от 19:30 часа във Висшата лига. Този двубой е на "Стамфорд бридж".

А напред в "Карабао къп" продължават също "Арсенал", "Кристъл Палас", "Уест Хем" и "Тотнъм", който преодоля с дузпи "Уотфорд".