"Бойко Борисов не е вариант за премиер. Нищо лично". С това изявление лидерът на ДСБ Радан Кънев отново потвърди позицията на реформаторите от декларацията им от четвъртък, че в бъдещото правителство не трябва да участват бивши премиери и министри.

"Разбирам, че за г-н Борисов всичко е лично. Нищо лично", повтори Кънев пред Би Ти Ви.

Според него е важно на най-важните позиции в държавата да има нови лица. Последната дума щяла да е на избирателите. Премиерът трябва да е излъчен от най-голямата дясна партия, много хора отговарят на тези изисквания, обясни лидерът на ДСБ, без да посочва конкретни имена, но категорично изключвайки от списъка с подходящите бившия премиер Бойко Борисов.

Той отхвърли обвиненията на лидера на ГЕРБ за заигравки с БСП. "Бойко Борисов е под подозрението на много хора, че ще направи нещо с БСП", хвърли Радан Кънев отново ръкавицата към Борисов

"Всички гледат последния абзац в декларацията, той е логическа последица от това, което сме написали по-горе- там казваме какво трябва да се направи в много сфери", обясни Кънев. Според него след като има толкова дълъг списък от неща, които трябва да се направят, идва въпросът ако можеше едно еднопартийно управление на ГЕРБ да бъде реформаторско, нямаше ли този лист с декларацията на РБ да бъде излишен.

Кънев отново отрече зависимост от Иван Костов и определи подобни твърдения като "абсолютна нелепица". "Хората, които го твърдят без да ме познават, грешат. Тези, които ме познават и го казват - лъжат", каза лидерът на ДСБ. За предстоящия избор на лидер на Реформаторския блок Кънев каза само: "Вярвам, че мога да оглавя РБ".