"Челси" и "Ливърпул" завършиха 1:1 мача си на "Стамфорд бридж" от седмия кръг на Висшата лига. "Сините" от Лондон поведоха през първото полувреме с гол на звездата си Еден Азар. В края на второто полувреме влезлият като резерва Даниел Стъридж изравни с прекрасен гол от далечна дистанция.

Първата възможност в мача дойде в 5-ата минута на срещата и бе в полза на "Ливърпул". Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция, след като пресата на "червените" даде резултат и гостите отнеха топката дълбоко в половината на своя противник. Салах отне, поведе си коженото кълбо и стреля от около 20 метра, но ударът му бе слаб и не затрудни Кепа на вратата. Малко по-късно от почти същата позиция, Салах отново имаше възможност да стреля, но този път изстрелът му бе крайно неточен.

В 18-ата минута от "Ливърпул" имаха сериозни претенции за дузпа. След добра атака на гостите и комбинация между Мохамед Салах и Роберто Фирмино, бразилецът пробва удар, който обаче бе блокиран от Давид Луис. Топката обаче отново попадна във Фирмино, а бранителят на домакините видимо го задържа с ръка. Веднага след това Алонсо изчисти топката, а съдията посочи ъглов удар.

Няколко минути по-късно Челси също стигна до чиста ситуация. Уилиан бе изведен зад отбраната на гостите с дълъг пас, макар и трудно, успя да овладее и да излезе очи в очи с Алисон, но ударът му бе париран от вратаря на "мърсисайдци"

В 25-та минута обаче Еден Азар отново показа класата си. Ковачич пусна отличен пас към белгиеца през центъра, който напредна отляво, навлезе в наказателното поле и с удар с левия крак в далечния ъгъл на вратата, откри за лондончани.

В 32-ата минута Салах пропиля страхотен шанс да изравни резултата. Египтянина бе изведен много добре от Фирмино, пое топката и преодоля Кепа, но ударът му от много малък ъгъл бе избит от голлинията от Рюдигер.

В началние минути на второто полувреме "Челси" владееше играта. В 60-тата минута обаче Садио Мане пропиля много добра възможност след пас на Роберто Фирмино, който преди това преодоля двама бранители. Малко след това Азар имаше възможност за втори гол. Той бе изведен сам срещу вратаря, но вратарят на "Ливърпул" успя да спаси. Следващият интересен епизод в мача бе пропуска на влезлия като резерва Джердан Шакири, който пропусна сам срещу вратаря на "Челси", след като получи пас от ляво. След това и удар с глава на Фирмино бе изчистен от гол-линията на "Челси" от Давид Луис.

Изравнителнит гол на Стъридж дойде, след като нападателят на "Ливърпул" бе оставен сам пред наказателното поле от дясно на вратата на "Ливърпул". Стъридж имаше време да се огледа къде е вратаря на "Челси" и с майсторски удар успя да вкара топката в левия горен ъгъл.

В останалите мачове "Уест хям" победи "Манчестър Юнайтед" с 3:1

 "Хъдърсфийлд" загуби от "Тотнъм" с 0:2.

"Арсенал" надделя над "Уотфорд" с 2:0.

Със същия резултат "Уулвърхямтън" победи "Саутхямтън".

"Лестър" победи като гост "Нюкясъл" с 2:0.

"Манчестър сити" взе своето срещу "Брайтън" със същия резултат.

"Евертън" победи "Фулъм" с 3:0

В класирането начело е "Манчестър сити" с 19 точки, като толкова има и вторият "Ливърпул". "Челси" остана трети със 17 точки, а след "сините" са "Тотнъм" и "Арсенал" с по 15 точки.