Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера на митинг в Западна Вирджиния, че със севернокорейския лидер Ким Чен Ун са се "влюбили" един в друг, предаде ДПА.

"Той ми написа хубави писма и те са страхотни писма. И се влюбихме", каза Тръмп.

Президентът каза, че спирането на ядрените опити и ракетните изпитания са признак, че подходът му към Северна Корея работи.
Очаквайки да бъде разкритикуван за топлите си думи към Ким, президентът добави саркастично:

"Доналд Тръмп каза, че са се влюбили. Колко ужасно, ама само колко ужасно. Толкова непрезидентско".

След това той посочи към множеството пред себе си и добави:

"Винаги казвам, че е толкова лесно да се държиш президентски. Но тогава вместо 10 000 души да опитват да влязат в тази препълнена зала, щеше да има около 200 души, стоящи ей там". 

Колкото любвеобвилен бе президентът към Ким, толкова жлъчен бе срещу демократите.

Доналд Тръмп заклейми вчера "безмилостните и възмутителни тактики", които демократите използват срещу кандидата му за съдия във Върховния съд Брет Кавано, предаде Асошиейтед прес.

"Виждаме тази ужасна, ужасна радикална група демократи. Виждате какво се случва сега", каза Тръмп пред хиляди свои поддръжници на митинг в Западна Вирджиния."Те са решени да си върнат властта с всички необходими средства. Виждате низостта, злобата. Тях не ги вълнува кого нараняват, кого трябва да прегазят, за да вземат властта", заяви президентът.

Той призова поддръжниците си да гласуват за републиканците на изборите за Конгрес на 6 ноември и по този начин да отхвърлят "безмилостните и възмутителни тактики на Демократическата партия".

Избирането на Кавано изглеждаше в кърпа вързано, докато преподавателката от Калифорния Кристин Блази Форд не го обвини в сексуално посегателство. Кавано отхвърли твърденията й и тези на други две жени, които му отправиха подобни обвинения.
Комисията по правосъдието към Сената одобри кандидатурата му, но горната камара на американския Конгрес ще гласува на пленарно заседание чак след като ФБР разследва случая. Не е ясно какви доказателства може да намери ФБР, тъй като предполагаемите деяния са били извършени през '80-те и '90-те години на миналия век, отбеляза БТА.