Кристиано Роналдо рискува да загуби големи рекламодатели при неблагоприятно развитие на случая с разследването за изнасилване в Лас Вегас. Две компании, които изсипват купища пари, за да имат Роналдо в своето "портфолио" - Nike и ЕA Sports, излязоха с официални позиции по скандала.

Подобно на баскетболиста Леброн Джеймс португалецът има доживотен контракт с Nike на стойност 1 милиард долара.

"Ние сме дълбоко загрижени за появилите се обвинения и ще продължим да следим ситуацията отблизо", това гласи имейл от пресофиса на гиганта в спортната екипировка до агенция "Прес асосиейшън".

Компанията за спортни видеоигри ЕА Sports (Роналдо е на обложката на играта ФИФА 19) заявява следното:

"Със загриженост видяхме детейли за обвинения срещу Кристиано Роналдо. Следим ситуацията отблизо. Нашите очаквания са спортистите и посланиците ни да показват такова поведение, което съответства на ценностите на EA."

Преди дни стана ясно, че полицията в Лас Вегас е отворила отново случай от юни 2009 г. Бившият модел и настоящ учител на деца Катрин Майорга (33 г.) твърди, че е изнасилена от Роналдо в апартамента му в хотел "Палмс". На следващата година тя е сключила договор за мълчание и е получила 375 000 долара. Адвокатите й казват, че е била психически травмирана тогава, поради което не е сключила контракта "с главата си". След изнасилването животът й се превърнал в ад. Не искала парите на Кристиано, а да излезе наяве истината.

Самият Роналдо вече няколко пъти официално отрече да е правил нещо против волята на Майорга, като адвокатите му се заканиха да съдят американката и списание "Шпигел", което тиражира историята.

Снощи "Ювентус", новият клуб на голмайстора, заяви следното:

"През последните месеци Роналдо показа голям професионализъм и отдаденост, които се оценяват от всички в "Ювентус". Събития, случили се според информации преди десет години, не променят нашето мнение, което се споделя от всеки, който е бил във връзка с този голям шампион."

Вчера стана ясно, че Кристиано Роналдо е извън състава на Португалия за мачовете от Лигата на нациите през този месец. Въпреки това футболната федерация и треньорът Фернандо Сантуш заявиха, че застават зад рекордьора по мачове и голове за иберийците. В бъдеще нямало да има проблем той да защитава герба на родината си.