Българският национален отбор по волейбол за мъже загуби последната си контрола преди световното първенство в Полша. Момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 1-3 гейма  (21:25, 25:23, 22:25, 20:25) пред настоящите световни шампиони от Бразилия. Срещата предизвика сериозен интерес и се игра пред близо 4000 зрители в „Арена Ботевград”.  

Както във всички контролни и приятелски срещи до момента и днес Константинов заложи на чести смени и вкара в игра почти всички момчета от групата. За разлика от вчера обаче, днес стартовият състав започна далеч по-организирано срещата. До голяма степен бяха редуцирани индивидуалните грешки. С агресивна и мощна игра се отличиха Николай Пенчев и Тодор Скримов. Забеляза се и положителната тенденция за честа игра в центъра, където Теодор Тодоров и Виктор Йосифов се справиха добре в нападение. На моменти обаче посрещането ни се пропукваше, а играта ни на блокада бе неефективна.

Позитивният извод след днешната загуба е, че отборът ни подобрява представянето си с всеки изминал мач. Надеждите са, че Тодор Алексиев и компания ще бъдат в оптимална форма след 31 август, когато започват световните финали в Полша.

„ Днес видях кой в какво състояние е. В крайна сметка последни решения ще вземем в понеделник, защото чакаме потвърждение от международната федерация за окончателната бройка за картотекирани състезатели. Иначе днес играхме по-добре. Видимо физически бяхме доста по-свежи. Единствено ме притеснява Андрей. Той почувства проблем в рамото в четвъртия гейм.  Надявам се, че не е сериозен.”, коментира след края на срещата Пламен Константинов.