Англия си върна на Испания в Лигата на нациите с гръмка победа в Севиля - 3:2. През миналия месец иберийците обърнаха британците с 2:1 на "Уембли" в двубой от група 4 на дивизия А.

"Трите лъва" нанесоха първо домакинско поражение на "Ла роха" от 15 г. насам в среща със състезателен характер. И триумфираха на испанска земя за първи път от 1987 г., когато спечелиха с 4:2 на "Сантяго Бернабеу", а Гари Линекер реализира четири гола за 32 минути.

Снощи в Севиля нещата изглеждаха по сходен начин. Гостите направиха страхотно първо полувреме, в което контрите им поставиха на колене испанците. Рахим Стърлинг бе изведен сам срещу Давид де Хеа и откри в 16-ата минута, Маркъс Рашфорд удвои в 29-ата, а отново Стърлинг направи 3:0 в 38-ата. 

Домакините също имаха ситуации, но резултатът можеше да е по-голям в тяхна вреда, ако играчите на треньора Гарет Саутгейт бяха по-точни в завършващата фаза.

След почивката Испания натисна мощно, а Англия престана да контратакува (след началните минути) и показа и другото си лице. Пако Алкасер намали в 58-ата минута.

В 63-тата домакините можеха да получат дузпа за нарушение на вратаря Джордан Пикфорд срещу Родриго, който бе задържан, но не падна, а това може би подведе съдията Шимон Марчиняк.

В добавеното време (7 минути!) топката срещна напречната греда зад Пикфорд след удар с глава на Хари Магуайър. Буквално в последните секунди Серхио Рамос направи 2:3, но веднага след това Марчиняк сложи край на срещата въпреки протестите на испанците.

Въпреки драматизма в края английската преса превъзнася своите. Според анализатори това е най-силният мач на тима от 2001 г., когато "трите лъва" сразиха Германия с 5:1 в Мюнхен. Допълнителен отпимизъм дава фактът, че това е най-младият английски отбор от 59 г. 

Испания пък "се приземи" леко след летящия старт на новия селекционер Луис Енрике. Селекцията спечели на "Уембли", а след това разгроми Хърватия с 6:0.

В класирането иберийците водят с 6 точки, британците имат 4, а хърватите - 1 (от 0:0 срещу островитяните).

В друг интересен мач от същата дивизия, но в гр. 2, Швейцария победи Исландия 2:1 като гост.

Тази вечер от 21:45 ч е мегасблъсъкът Франция - Германия.