"Бойко Борисов нарежда да се спрат някакви сделки, което означава, че нарежда и да се пуснат тези сделки."

Това коментира пред бТВ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов за отказа на "Джи Пи груп" от няколко спечелени обществени поръчки.

"Свидетели сме на едноличния режим на Борисов”, коментира Атанасов.

В края на миналата седмица премиерът нареди една от най-големите строителни компании "Джи Пи груп" да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране. Той поиска и фирми с нарушения повече да не участват в търгове с евросредства. Разпорежданията му бяха към пътната агенция, след като Европейската комисия сезира ОЛАФ и тя вече проверява твърденията за корупция и машинации при спечелени от "Джи Пи груп" европроекти.

"Не мога да допусна при толкова усилия, които полагаме, единствените ми претенции към строителните компании са били качество и срок. Възложих на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране", заяви премиерът.

Атанасов допълни тази сутрин, че в България очевидно има много пари, след като се раздават такива подаръци като този на Георги Гергов - 43 млн. лв. по сделка за имот във Варна.

Според Атанасов по този начин премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов си купува влияние в  "т. нар. опозиция" в БСП.

"Тя затова тази опозиция е бутафорна", каза Атанасов.

И допълни, че купуването на влияние става с парите на данъкоплатците.

"На 10 октомври Борисов се скара на българите, извика посланиците и между тези две събития реши да даде парите на Гергов", коментира още ген. Атанасов.