Норвегия и България се противопоставят в ключов мач от група С на дивизия 3 в Лигата на нациите от 21:45 часа на стадион "Улеваал" в Осло.

"Лъвовете" имат три победи от три срещи и нов успех днес предсрочно ще им осигури първото място, при условие че Кипър не спечели на терена на Словения.

България измъкна 1:0 от скандинавците на стадион "Васил Левски" миналия месец. Явно загубата дълбоко е засегнала треньора на норвежците Ларс Лагербак, който вчера се оплака, че "трикольорите" са бавели и лежали по терена след гола и че такова поведение е в "ДНК-то" ни.

Петър Хубчев отказа снощи на своя брифинг в Осло да отговора ни това. Все пак той определи изказването като "глупаво" и изрази учудване, че съперникът се е почувствал така. 

Все пак в края селекционерът се пошегува, че ако някой е бавил времето в София, това са били норвежците, тъй като всеки един тъч е изпълняван от централния защитник, който преди изпълнението е забърсвал топката и едва тогава я е хвърлял.

Победителят в групата ще играе на плейофи за класиране на Евро 2020. Четири тима ще получат квоти от турнира, а останалите 20 ще се излъчат след европейските квалификации, жребият за които ще се тегли в края на годината. Мачовете започват напролет.