"Манчестър Юнайтед" не е за продан и оферта на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман няма да се приеме, нито разгледа, независимо от нейния размер, съобщава "Скай спортс". Вчера британският в. "Сън" тиражира, че монархът иска да закупи един от най-големите и популярни клубове в света и дори бил готов да предложи на американското семейство Глейзър поне 3-4 милиарда паунда.

Кралската фамилия на Саудитска Арабия се стреми да популяризира играта в страната си и нямало да щади средства за целта. Също така планирала да конкурира собствениците на "Манчестър Сити" и "Пари Сен Жермен", които са базирани съответно в Абу Даби и Катар.

Според "Сън" през следващата седмица Аврам Глейзър, един от синовете на милиардера Малкълм Глейзър, ще ходи на конференция в Рияд и там може са преговаря по сделката.

Глейзър закупи "Манчестър Юнайтед" за 790 милиона паунда през 2005 г., като за целта вкара клуба в дълг заради изтеглен кредит. Борчът се изплаща много бавно (сега е 487 млн.), но въпреки това фамилията от щата Флорида няма намерение да се разделя с най-скъпата спортна марка в света. Независимо че днес клубът се оценява на 3 милиарда паунда, а според "Скай спортс" Мохамед бин Салман бил готов да предложи дори 4 млрд.

Стадион "Олд Трафорд"

Спекулира се, че Глейзър може да продаде на принца пакет акции, но не и целия клуб.

Наскоро "Юнайтед" обяви рекордни приходи в размер на 590 милиона паунда, независимо че отборът се намира в най-голямата си криза, откакто сър Алекс Фъргюсън напусна.

"Червените дяволи" вече имат вземане-даване със Саудитска Арабия. Преди година клубът подписа договор с правителството на страната за подпомагане на развитието на футболната инфраструктура. Също така си партнираше с компанията "Сауди Телеком".

Наскоро саудитците предложиха на ФИФА да организират турнир, който да замени световното клубно първенство. Мохамед бин Салман проследи откриването на Мондиала в Русия в компанията на Владимир Путин и на президента на ФИФА Джани Инфантино.