Юсейн Болт, който опитва да се сдобие с договор в австралийския "Сентрал Коуст Маринърс", може да се озове в Малта, пише в. "Гардиън". "Валета ФК" официално заяви, че иска да привлече 8-кратния олимпийски шампион в спринтовете на 100, 200 и 4х100 метра в леката атлетика.

Онзи ден Болт вкара два гола в първата си контрола, а "Маринърс" победи "Макартър Саут Уест Юнайтед" с 4:0.

Наскоро "Валета" се сдоби с финансиране от Обединените Арабски Емирства. Предложеният договор на Болт ще е за два сезона. Клубът дори се надява сприньорът да облече екипа за мача за Суперкупата на Малта на 13 декември. Кроят се планове за атака на Шампионската лига в близко бъдеще.

"Такъв шампион винаги е добре дошъл във "Валета", ние вярваме, че няма невъзможни неща", заяви босът Гастон Слаймен пред американската спортна телевизия ESPN. 

"Сентрал Коуст Маринърс" коментира, че пробите на Болт продължават и че ако се стигне до решение за привличане или освобождаване на величието, то ще бъде оповестено. 

През август притежателят на световните рекорди на 100 и 200 метра отхвърли оферти от Испания и Франция, тъй като те дошли от ниските нива на футбола в тези страни, пък и той не искал да учи нов език.