Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на Русия Анатолий Макаров. За това съобщи самата Нинова на профила си във Фейсбук. Двамата дискутирали възможността България да бъде мост в отношенията между Русия и ЕС.

Нинова представила и "Визия за България", като пояснила, че този документ създава ефективни политики в интерес на българските граждани.

Ето какво написа Нинова:

"Днес проведох среща с Н.Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация. По време на разговора бяха обсъдени двустранните отношения между България и Русия, както и възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете държави. В рамките на разговора бе дискутирана и възможността България да бъде мост в отношенията между Русия и Европейския съюз.

Представих на посланик Макаров проекта "Визия за България" като ключов документ в алтернативната управленска програма на БСП. Уточних, че "Визия за България" поставя акцент върху формирането и въвеждането на ефективни политики, които са в интерес на българските граждани. Казах още, че проектът внася нова перспектива в образованието, науката, здравеопазването и икономиката, като поставя и приоритети в областта на вътрешната сигурност, обществения ред и външната политика."