Волен Сидеров редовно ходи в Сарая на Ахмед Доган - поне веднъж в месеца, като дори не се крие, има свидетели на това, обяви зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Това го разбрах днес, потресен съм, омерзен, нямам думи. Редовно е ходил, но не знам какво е правил там. Винаги след тези привиквания започват скандали. Това не са клюки, има свидетели", каза Касабов. 

На уточняващ въпрос на водещата Цветанка Ризова, той потвърди думите си. По-рано днес народните представители от НФСБ снеха доверието си от Сидеров като председател на "Обединените патриоти". В позиция до медиите се казва, че той не защитава българските интереси, а само руските.

Малко по-късно Волен Сидеров поиска да се включи в предаването и заяви следното:

"Няма как да не е реагирам. Брутална лъжа е, че съм ходил всеки месец в Сараите. Не съм стъпвал там. Ще се обърна към НСО и ръководството на ДПС, за да се докаже. Такава долна лъжа не бях чувал. Такова падение от страна на Касабов не съм очаквал... така да лъжат долнопробно от НФСБ. Може лесно да се докаже, има камери, има НСО. Благодаря, че ми дадохте думата да отговоря."

На въпрос за спирането и тръгването отново днес на телевизия "Алфа", Сидеров отговори така:

"Телевизия "Алфа" не е спирала, излъчваше под друга форма. Защо имаше надписи срещу Валери Симеонов и други хора? Надписите срещу са верни. Ти като водиш политика на Сорос, значи си негов човек. А политиката на този човек е да взривява православните Църкви. Това не са дискотеки на Слънчев бряг. Не е работа на човек от властта да се меси в македонската и украинската Църква. В НФСБ бяха готови да приемат Истанбулската конвенция. Рязко протестирах. Това е факт, никой не може да ге отрече."

Волен Сидеров още веднъж се възмути на изявлението на Касабов и увери, че неговото признание е последното, от което се нуждае. Той не е притеснен от снетото доверие. Според него НФСБ бил създаден напук на "Атака".

Малко по-късно Волен Сидеров гостува в "Още от деня" по БНТ.

Там той заяви, че снемането на доверието като шеф на ПГ на "Обединените патриоти" от НФСБ няма никаква правна стойност.

"НФСБ какво са интересни… Това не става за пръв път, не е нещо ново. Няма правна стойност, тъй като ръководството на групата се решава от цялата група, обсъжда се, гласува се", обясни той.

Сидеров подчерта, че за него най-важно е било "патриотите" да се явят заедно на евровота, защото той бил по-важен дори от вътрешните парламентарни избори - за оцеляването на правителството.

"Ако ние с ГЕРБ не вземем повече евродепутати от БСП и ДПС, отиваме на предсрочни избори. Има къс поглед", каза той за Симеонов. "В Европа става революция. Политиката, за която ние сме в тази година. Имаме американски президент, който от трибуната на ООН каза - край на глобализма, идва време на национализма."

Както се разбра, ТВ Алфа не е била спирана от правителството. А просто, както обясни Сидеров, избрали друг формат за излъчване:

"ТВ Алфа да я оставим настрана. Надписите са вид телевизионно излъчване, имаме право да ползваме всякакви форми, включително надпис, който стои дълго време."

Но това, което най-много възмутило лидерът на "Атака" било изказването на мнение от страна на Симеонов за македонската православна църква:

"Той започна да открива и закрива автокефални църкви като дискотеки по Слънчев бряг, общо взето. Това е недопустимо. Той казва: "Аз не вижда защо канонът трябва да бъде спазван". И без да си богослов, трябва да знаеш, че политик, вицепремиер няма право да се меси в работата на църквата"

Това особено важало за Македония, каза Сидеров, и допълни, че той и други "патриоти" готвели анекс към договора за добросъседство, подписан миналата година в Скопие. Той предвиждал " двете страни се въздържат от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития".

Друг проблем със Симеонов бил фактът, че той и неговите депутати били готови да подкрепят Истанбулската конвенция. За тази цел Сидеров цитира депутатът от НФСБ Борис Ячев, който бе казал, че са склонни да гласуват "за" Конвенцията, ако се разясни превода, и заяви, че е чувал и Симеонов да казва - "е, какво, декларация някаква". От ГЕРБ също имало такъв кръг хора, "слава Богу, че обществото реагира". Проблем било и че блокирали предложението за задължително вероучение на "Атака".

"Все повече си мисля, че правителството трябва да има говорител. Излизат някакви хора, казват нещо, не е ясно като партиец ли говори, или като вицепремиер", предложи още Сидеров.

На обвиненията, че работи за интересите на Русия, заяви, че все повече хора в Европа искали да спрат санкциите, защото вредят на ЕС, не на Русия. И каза още:

"Не може да се измерват идеологии като руски и антируски. Русия е била консервативна монархия."

Сидеров отново подчерта колко добра кандидатура за главен секретар на МВР е Светлозар Лазаров, и повтори тезата си, че в ЕС скоро ще управлява мнозинство на ЕНП и консерваторите.