Банкси публикува видео на уебсайта си, с което разкрива, че унищожената наполовина картина „Момиче с балон“ всъщност е трябвало да мине цялата през шредер. Картината бе продадена за 1,4 млн. паунда от тръжната къща „Сотбис“ на 5 октомври и точно когато сделката бе сключена, устройство се задейства и платното мина през шредер, инсталиран в необичайно дебелата рамка.

Видеото, озаглавено „Нарежи любовта“ (Shred the Love), бе публикувано във вторник и показва процеса на монтиране на шредера в рамката на картината от самия Банкси. След това авторът ни пренася в залата за аукциони в Лондон и ни показва момента на частичното нарязване на картината. В края на записа на екран излиза надписът „При репетициите работеше всеки път“ и следват кадри от пробни нарязвания, когато цялото платно минава през шредер.

„Изглежда бяхме избанксени“, коментира във вечерта на аукциона Алекс Бранчик, шеф на отдела за съвременно изкуство в Европа към „Сотбис.“

Произведението вече се нарича „Любовта е в кошчето“. Новата собственичка на картината реши, че ще запази творбата в новото ѝ състояние, коментирайки че сега и тя ще притежава част от световната история на изкуството в дома си.

"Площад Славейков"