Окръжната прокуратура в Русе внася в Окръжен съд-Русе искане за задържане под стража на Северин Красимиров. Съдът ще се произнесе по искането за постоянен арест.

Снощи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че на Красимиров вече е предявено постановлението за привличане като обвиняем, разпитан е, извършени са и други процесуално-следствени действия с него, включително и освидетелстване.

Назначен му е служебен адвокат, след като шестима от местната адвокатска колегия отказаха защитата му. Тежката задача се падна на Иван Дойнов, завършил право през 2015 г. Той е бил последният в списъка със служебни защитници и затова не е имал възможност да откаже делото, съобщиха русенски медии. 

Междувременно бе открит изчезналият мобилен телефон на жертвата - Красимиров е посочил къде го е заровил.

На 6 октомври бе открита изнасилена и жестоко убита на крайбрежната алея на Дунав 30-годишната Виктория Маринова, водеща в русенската телевизия ТВН.

Заподозрян за престъплението е 21-годишният Северин Надеждов Красимиров, който часове след убийството бяга в Германия. Заловен е при майка си в град Щаде. Съдът в германския град уважи искането на българската прокуратура и той бе екстрадиран. Повдигнати са му две обвинения - за убийство по особено жесток начин и изнасилване.

Бащата на Северин се самоубива в затвора през 2008 г., където е изпратен след поредната кражба на метали.