Очакваният с огромен интерес дебют на Леброн Джеймс в "Лос Анджелис Лейкърс" донесе загуба - 119:128 срещу "Портланд Трейлблейзърс" в първия и за двата тима мач от новия сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Краля премина в "Лейкърс" през лятото с договор на стойност 154 милиона долара.

Поражението на "езерняците" в залата в Портланд бе по-скоро очаквано от специалистите отвъд океана. Тимът трябва да извърви дълъг път, преди да стане конкурентен на най-добрите в Лигата на извънземните. Нещо, което отчете и най-популярният баскетболист в света пред медиите.

За 37 минути на игрището Джеймс реализира 26 точки, овладя 12 топки и даде 6 асистенции. Той е най-резултатен за "Лейкърс". Друго ново звездно попълнение - Раджон Рондо, прибави 13 пункта.

За "Портланд" се отличи Деймиън Лилард с 28 точки.

Осем минути преди края тимът от Лос Анджелис се доближи на една точка от домакините, но те отново дръпнаха в резултата и спечелиха с комфортен аванс. Леброн Джеймс направи няколко забивки в типичния си маниер, но не му вървеше стрелбата от зоната за 3 точки.

Предишният тим на Краля - "Кливланд Кавалиърс" отстъпи със 104:116 пред "Торонто Раптърс". Шампионът "Голдън Стейт Уориърс" откри сезона със 108:100 над "Оклахома Сити Тъндър".