Младата американска поп певица Майли Сайръс, придобила световна известност като тийнейджърката Хана Монтана от едноименния сериал, доказа на публиката, че не е претенциозна еднодневка, избутана в центъра на събитията от телевизията. 21-годишната Майли, която миналата година разбуни светските хроники с нахалния си танц "twerk", убедително спечели тази нощ наградата на MTV Video Music Awards 2014 с клипа към песента си Wrecking Ball, съобщиха световните агенции.

Видеото на парчето е дело на модния фотограф Тери Ричардсън, известен със своите пълни със сексуалност снимки. В част от наградения клип 21-годишната певица е "облечена" с бели бикини и впито оскъдно бюстие, а през останалата част е само по тежки бачкаторски обувки. Тя в буквалния смисъл кърти, танцува със свойствените си сластни движения, целува тежък метален чук и се огъва покрай дръжката му като около пилон, докато нарочената сграда рухва обезсилена. С този си "работнически" подход Майли Сайръс спечели надпреварата с кака си Бионсе, представила песента Drunk in love заедно с все-още-съпруга си Джей Зи.

Всъщност Майли и Бионсе са основните победители в снощната церемония в Ингълууд, Калифорния. Бионсе бе наградена за цялостни постижения и показа класа на сцената. Освен специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън, която е отличието за цялостни постижения на MTV, Бионсе взе и приза за сътрудничество за песента си с Джей Зи и отличието за "най-добро видео с послание" за Pretty Hurts. С наградата най-добър видеоклип на певица се задоволи Dark Horse на Кейти Пери с Джеси Джей, а Ед Шийрън със Sing спечели за най-добро видео на певец. 

Най-добро поп видео на MTV е Problem на Ариана Гранде и Иги Азалия, най-добро рок видео - Royals на Лорд. Дрейк спечели наградата за хип-хоп за Hold On (We're Going Home) с Маджид Джордан. Наградата за най-добра хореография получи Сиа с Chandelier.

На печелившите - честито, а на ранения с два куршума предната вечер продуцент Шуг Найт, който по обясними причини не се яви в Ингълууд, пожелаваме следващия път да внимава на чии партита ходи без бронежилетка.