Трагедия с двама убити и двама тежко ранени се разигра днес в градчето Кирххайм ан дер Вайншрасе (Кирххайм на Винения път) в западногерманската федерална провинция Ренания-Пфалц, известна с винопроизводството си. 

Жертвите са майка на 56 години и синът й на 25 години, тежко ранените са полицайка на 31 г. и нейн колега на 56 г. Това съобщи говорител на районната прокуратура във Франкентал.

В 8,30 ч  проехтяват изстрели в градчето Кирххайм ан дер Вайншрасе с 2000 жители. Незабавно пристига полиция, в небето кръжат и хеликоптери на силите на реда.

“Отзарана майката информира полицията по телефон, че е била нападната от собствения й син, който е бил под влиянието на наркотик, страдал и от психическо заболяване”, съобщи на пресконференция районният прокурор на Франкентал Хуберт Щьобер.

Той допълни, че полицейски екип незабавно се е отправил към местопроизшествието. При пристигането си полицаите са били нападнати от сина с ножица. Това е принудило униформените да употребят огнестрелно оръжие. Синът е бил улучен смъртоносно. Майката е издъхнала от масивни прободни рани по главата и тялото, не от огнестрелни рани. Това навежда на мисълта, че е станала жертва на собствения си син. Очакват се резултатите от аутопсията.

В официално съобщение на полицията се посочва: “Въпреки незабавно предприетите реанимационни медицински мерки, майката на нападателя почина. Причината за настъпването на смъртта й окончателно да бъдат изяснени от патоанатоми.”

От полицията категорично опровергаха появили се в туитър слухове, че мъж е стрелял по улиците безразборно с огнестрелно оръжие.

Процесуално-следствените действия продължават, районът на трагедията е отцепен. До второ нареждане движението на пътни транспортни средства е забранено.