В официална позиция "Витоша" (Бистрица) заяви, че ще глоби футболиста Наско Милев заради случката с тримата младежки национали на летището във Франкфурт след загубата от Люксембург с 0:1 в европейска квалификация.

Милев, Георги Йомов ("Славия") и Венцислав Керчев ("Ботев" Враца) "яхнаха" мотокар, предназначен за превозване на хора, които се придвижват трудно. И се похвалиха в социалните мрежи, което доведе до реакция на БФС. Триото ще се яви пред комисията по етика и феърплей идната седмица и ще понесе финансова санкция.

Засега клубовете на Йомов и Керчев не са реагирали.

Вижте позицията на "Витоша", която е доста нетипична за български клуб и заради обявеното там въвеждане на Морален кодекс:

Официална позиция на ФК "Витоша" (Бистрица)

"Ръководството на Витоша (Бистрица) нееднократно през последните години публично е заявявало намерението си да демонстрира поведение, коренно различно от общоприетото у нас до момента. Желанието на всички, част от „Семейството на Витоша“, е нашият клуб да бъде „пристан“ на етичността, коректността, честната работа и усърден труд.

Неслучайно само преди месец бе разработен и специален „Морален кодекс“, с който целим да изградим ценностната система на подрастващите в школата и да им покажем правилния път за развитие. Нормите за поведение обаче не важат единствено за децата и техните родители – те са за всички, които са свързани с идеята „Витоша“.

В тази връзка клубът изразява разочарованието си от случката с младежките национали във Франкфурт, в която бе замесен и нападателят на Витоша Наско Милев. Въпреки че нито се появява в кадър, нито влиза в тона на своите съотборници, Наско ще бъде глобен по вътрешния правилник, тъй като наред с многократното споменаване на неговото име бе опетнен авторитетът на клуба.

Да носиш герба на гърдите си, да бъдеш национал на България, е огромна чест, но и огромна отговорност. Като представител на родината си, трябва да бъдеш пример за по-малките футболни таланти не само с поведението си на терена, но и извън него."