Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-"Обединени патриоти") до края на деня, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.

Това се посочва в отворено писмо на лидера на "Атака" Волен Сидеров до коалиционните му партньори, съобщават от пресцентъра на партията.

„В XXI век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние“, пише още Сидеров.

Борисов е на посещение в Обединените арабски емирства, днес е в Дубай, а следобед заминава за Египет. 

Коалиционен съвет трябваше да има още миналия понеделник, но зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава обясни, че коалиционните партньори имат по-важни ангажименти.

Днес стана ясно, че "Атака" "сваля политическото си доверие от вицепремиера Симеонов заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на "патриотите" за вицепремиер."
 
Това се казва в съобщение до медиите от партията.
 
 
Напрежението между "Атака" и НФСБ расте непрекъснато. В сряда от партията на Симеонов снеха доверието си от Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". След излъчването на откъс в "Господари на ефира" от изказване на Симеонов пред СКАТ, в което той определя майките на деца с увреждания като "онези кресливи жени с уж болни деца", от "Атака" използваха повода, за да обяснят, че и те може да поискат оставката му като вицепремиер.
 
Преди това партийната телевизия на "Атака" "Алфа" около ден излъчваше черен екран, а след това се появиха надписи, в които Сименов беше квалифициран като "джендър" и "човек на Сорос".