Жозе Моуриньо отхвърля завръщане в "Реал" (Мадрид) и мисли само за настоящия си клуб "Манчестър Юнайтед", заяви самият той на пресконференция. От седмици португалецът е спряган за наследник на Юлен Лопетеги. Общото между двамата е, че позициите им са доста разклатени.

И "Реал", и "Юнайтед" от доста години не са започвали толкова зле в първенствата си. Според испанската преса Лопетеги може да излети още в неделя, ако "белите" загубят дербито срещу "Барселона" на "Камп Ноу".

По-рано днес - на аналогичен брифинг в Мадрид преди утрешното домакинство на "Реал" срещу "Виктория" (Пилзен) в Шампионската лига, Лопетеги увери, че не се чувства сразен и че въпреки загубите гледа с оптимизъм на предстоящите двубои.

"Не, каза Жозе на въпрос дали би се върнал скоро в "Реал". - Аз имам договор и до последния му ден мисля единствено за "Манчестър Юнайтед". Дори мога да кажа, че бих искал да остана тук и след изтичане на този контракт."

Договорът е до юни 2020 г. 

Пресконференциите на двамата поразително си приличаха. Те посочиха, че мислят мач за мач, гледат напред, контролират положението - поне доколкото касае преките им задължения, не коментират отделни играчи. Както и Кристиано Роналдо, срещу когото Моуриньо ще се изправи утре, когато "червените дяволи" срещнат "Ювентус" в Шампионската лига в Манчестър.

Все пак Лопетеги показа, че е доста по-несигурен за бъдещето, отколкото Моуриньо. Бившият селекционер на Испания каза, че единствено е сигурен, че ще води "лос меренгес" срещу "Виктория" (Пилзен), за по-нататък не се ангажира с прогноза.

Моуриньо отказа да отговаря на въпроси свързани с отношенията му със звездата Пол Погба и изтъкна, че Роналдо е един от най-добрите футболисти в историята на футбола.