С внесен от Софийската районна прокуратура днес обвинителен акт столичанинът В. Дянков (47 г.) отива на съд, затова че на 18.09.2017 г., около 19.00 часа, в жк „Борово" на ул. „Тодор Каблешков“ в близост до магазин „Рекорд“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Мъжът клекнал на нивото на лицето на малолетния В. (на 10 години) и го заплашил с думите: „копеле, тъпанар, ще ти счупя главата, ще ти счупя зъбите, махай се от този квартал“, след което с глава го ударил в областта на лицето.

В резултат на това, В. паднал на земята първо на една страна, след което по гръб и си наранил ребрата и гърба. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - осъществено е на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото, телесната неприкосновеност и достойнството на отделната личност, като е извършено спрямо малолетно лице и с използвана сила. Това представлява престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Семейството на Дянков и това на В. били съседи, като между тях често възниквали конфликти, произтичащи от неразбирателство в отношенията между децата им – В. и Д., които били връстници (последната - също на 10 години, дъщеря на обвиняемия Дянков).

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.