Младежките национали Георги Йомов ("Славия"), Венцислав Керчев ("Ботев" Враца) и Наско Милев ("Витоша" Бистрица) се извиниха пред журналисти заради постъпката си на летището във Франкфурт през миналата седмица след загубата от Люксембург с 0:1 в евроквалификация.

Те подкараха количка, предназначена за превозване на хора със затруднено придвижване и после публикуваха видеото в социална мрежа. Там се чува и вижда как продканят хора да им направят път в терминала.

Тримата бяха привикани от Комисията по етика и феърплей в БФС с шеф бившият полицейски директор генерал Васил Василев. Стана ясно, че са предложени за наказание от Дисциплинарната комисия на централата. И най-вероятно такава ще и бъде наложена.

"Разбрахме какви ще бъдат последствията на тази среща, заяви Георги Йомов на излизане от заседанието. - Няма да коментираме сега какви ще бъдат. Извинихме се за постъпката си. Аз съм обиден за неща, които се изписаха по наш адрес, а не са верни. Направихме грешка, но това няма общо с неща, които се казаха - че не сме защитавали с чест националната фланелка, че сме подиграли с нея... Няма нищо такова. Само за това съм обиден, за нищо друго. Имало е мачове, в които много сме се борили за тази фланелка. Не е приятно, че сме загубили и че постъпихме по този начин. Но не виждам защо трябва да се подценява Люксембург. Футболът в тази страна е доста силен, напредна много. Даваме си сметка, че сме пример за подрастващите."

"Постъпката ни не е правилна и остава като обеца на ухото, добави Наско Милев, който ще понесе санкция и от клубния си отбор "Витоша". - Съжаляваме, виновни сме и тримата. Няма значение кой е снимал, кой е качил видеото и кой се е качил първи на количката. Поемаме вината за станалото, стоим зад действията си."

"Много съжалявам. Не беше достойно това, което направихме. Бяхме с националния отбор", рече в заключение Керчев, който е юноша на "Лудогорец" и играе в "Ботев" (Враца) като преотстъпен.