Уикенд винетката, която ще бъде пусната догодина, ще струва 10 лв. Това каза пред бТВ регионалният министър Петя Аврамова. Този стикер ще е валиден от 12 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя.

Аврамова предлага гаранцията при строителството на магистрали да бъде увеличена от пет на седем години. Тя обясни, че това е едно от предложенията за промяна в нормативната уредба. Тя потвърди и идеята да се отнема лицензът на дружествата за строителен надзор при две нарушения в рамките на две години, като глобите ще са от 30 до 150 хил. лв.

Аврамова заяви, че строежът на магистрала "Струма" няма да се забави заради отказа на "Джи Пи груп" да изгради тунел "Железница". Класираната на второ място фирма ще получи предложение за строежа, след като цялата процедура, свързана с "Джи Пи груп", бъде завършена. Договорите на министерството с "Джи Пи груп" са 10, като по 2 от тях тече проверка. В момента прокуратурата проверява "Джи Пи груп" за злоупотреба с еврофондове.

Отсечката от Кресна до Сандански щяла да бъде пусната около Коледа, или пет месеца по-рано.

Аврамова мотивира и защо бившият регионален министър Николай Нанков сега е неин заместник.

"Той е човек с натрупан опит и компетенции, които трябва да се използват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК.  Личната вина е нещо различно от поемането на политическа отговорност.  Смятам, че той е подходящият човек на мястото, на което се намира. Приемам всякакви идеи от целия екип, но решенията ги вземам аз. Аз съм готова да нося своята и политическа, и морална отговорност", каза тя.