Британски почитатели и придружители на Хюи Фюри пробваха да се сбият с българи по време на кантара в столичен мол преди утрешния (събота) мач от тежка категория на професионалния бокс с Кубрат Пулев в зала "Арена Армеец".

Нямаше напрежение между самите боксьори, но малко, след като премина традиционната церемония, някои от феновете от Албиона налетяха на хора от щаба на Кобрата. Те бързо бяха укротени от охраната, така до сблъсъци не се стигна. Боксьорите останаха спокойни, въпреки че се повлияха и някои от обкръжението на Хюи.

На кантара в професионалния бокс често се стига до такива инциденти, а те понякога са и дирижирани, за да се "подгрее" даден мач, но в случая може би имаше провокация. Пък и личеше блясък в очите на поданиците на кралица Елизабет II. Те се подразниха от това, че Фюри беше леко освиркан, докато бе премерен.

Кубрат Пулев е по-тежък с два килограма от Хюи Фюри - 109, докато британецът е 107. Мерене имаше и на претендентите за европейската титла в полутежка категория - Тервел Пулев и Леонардо Брусезе.

Галата започва в 19:30 часа, а общият брой на срещите е 10.

Кубрат Пулев има 25 победи и една загуба на професионалния ринг, докато братовчедът на бившия световен шампион Тайсън Фюри е спечелил 21 срещи и загубил една. Победителят в утрешния мач ще стане официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Антъни Джошуа.