Доналд Тръмп заявил, че изборната му победа е „най-лошото нещо, което може да се случи на Русия“, по време на предизборен митинг в Северна Каролина, предаде TACC.

"Ето какво ще ви кажа. Най-лошото, което някога можеше да се случи на Русия е моята победа на изборите", заяви той, агитирайки хората да гласуват за републиканците на изборите за Конгрес.

Президентът обаче веднага допълни:

"Но в същото време, да се разбираме с Русия, с Китай и, честно казано, със Северна Корея, Южна Корея и Япония, както и с останалите, е добро, а не лошо нещо. И ние ще продължим да се стремим към резултати".

Тръмп атакува американските медии, които според него прикриват успехите му в областта на външната политика.

"Ние имахме чудесна среща с Владимир Путин, а те [американските медии] я изобразяват колкото е възможно най-негативно. Много е важно медиите да отбележат правилно какви резултати постигнахме", изтъкна държавният глава, съобщава ТАСС.

Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че е имал прекрасна среща на върха с руския си колега в Хелзинки. В същото време той отбеляза, че руските власти не са искали победата му на изборите през 2016 г. Той посочи гневно, че американските медии са искали по-скоро "боксов мач" отколкото дипломация на срещата с Путин.

Само преди няколко дни стана ясно, че Путин е поканен да посети Вашингтон в началото на идната година, а още на 11 ноември Тръмп и руския лидер ще разговарят в Париж.