Кубрат Пулев благодари на публиката в "Арена Армеец", но и на наградените преди мача му боксови величия на България от миналото след голямата си победа над Хюи Фюри по точки.

След година и половина извън ринга заради контузия и откази на съперници, Кобрата демонстрира страхотна форма срещу доста по-младия си съперни. 

„Фюри наистина беше в добра форма, заяви Пулев пред "Диема". - Благодаря на уникалната публика. Българите сме силни, когато сме заедно. Фюри е добър противник, но беше труден за уцелване. Беше доста крив и неудобен. Учим ги младите, няма как. Фюри винаги е добре дошъл в нашия боксов клуб. Имаме добри треньори. Трябва да покажем, че България не е само Кубрат Пулев в бокса. Преди нас е имало много други добри боксьори. Респект и уважение за тях."

"Имам доста дебела глава, това ме задържа в осмия рунд, така официалният претендент за титлата на IBF коментира тежкия удар, който понесе от Фюри. - Вярата и опита също. Той беше бърз тогава. Не можех да намеря пътя за нокаут, но въпреки всичко го надиграх. Имах по-точните попадения и го разочаровах. Той се предаде. Опитът ми донесе победата, кондицията, вярата също. Сега отново имах контузии, но продължихме да работим. Три месеца работихме здраво, а това се възнаграждава.”

„Виждате, че се получи красива галавечер. Невиждано шоу, а такъв противник в България не е докарван. Надявам се тези неща да се случват и да продължават да се случват. Готов съм да изляза срещу Антъни Джошуа, а тогава ще излезе друг Кубрат, а не този днес. Имам какво да подобрявам, но още веднъж ще кажа… най-уникалната публика е българската”, завърши Пулев.

Новият мениджър на боксьора - Ивайло Гоцев, заяви, че Джошуа е цел и тя е възможна, но в следващата година трудно ще се организира такъв мач, тъй като световният шампион има приоритети да срещне други боксьори.

Кубрат пък няма да чака Джошуа, а ще търси да срещне други силни съперници, докато дойде редът му.

"Очакванията ни се оправдаха. Кубрат Пулев показа голямо подобрение на играта си, намира се във формата на живота си, рече Гоцев. - Показа подобрена игра в защита. Следващият мач на Кубрат трябва да е не по-късно от март. Дали ще е Джошуа или някой друг, не зависи от нас. Видяхте, че Мануел Чар от IBF беше тук и поиска среща с Кубрат. Благодаря на българската публика, че се завърна в залата. В последния му мач сякаш тя беше загубила вяра в Кубрат и залата не беше така добре посетена."