Федералното бюро за разследване в САЩ започна проверка по сигнал за предполагаеми опити за опетняване на репутацията на специалния прокурор Робърт Мълър, предаде Франс прес.
Това съобщи Питър Кар, говорител на прокурора, който разследва твърденията за руска намеса в американските избори през 2016 г.
По думите на говорителя били предлагани пари на жени, за да обвинят магистрата в сексуални посегателства.

"Когато научихме миналата седмица, че са били предлагани пари на жени да отправят неверни обвинения срещу специалния прокурор, веднага поискахме от ФБР да направи разследване", заяви той пред АФП. 

Американският в. "Хил" съобщи, че с него и с други американски медии се е свързала жена, която заявила, че е работила с Мълър през 70-те.

Тя написала в имейл, че мъж й е предложил 20 000 долара, за да обвини прокурора в сексуален тормоз и посегателство. По думите й мъжът се представил като сътрудник на лобиста и водещ на предаване по крайнодясно радио Джак Бъркман.
Бъркман заяви на 20 октомври на страницата си във "Фейсбук", че разполага със скандална информация за Мълър. Обвинявайки го в алкохолизъм, той увери, че разполага със седем показания на жени, нападнати от магистрата през последните 40 години.
Бившият директор на ФБР Робърт Мълър бе назначен през 2017 г. да разследва подозренията за заговор между Русия и предизборния екип на Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 г.