Още на световното в Катар след четири години броят на отборите може да нарасне на 48, обяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, цитиран от Би Би Си. Централата въведе увеличаване на финалистите от 32 на 48 за Мондиала в САЩ, Канада и Мексико през 2026 г., но е готова да направи промяната и по-рано, по думите на боса.

"Възможно е, защо не, рече швейцарецът. - Трябва да видим дали може да се случи, дали би било удачно. Обсъждаме идеята с нашите приятели от Катар, а също така с други приятели от региона и вярваме, че може да стане. Трябва да опитаме, най-малкото, за да пробваме да направим нещата по възможно най-добрия начин."

Инфантино говори на откриването на новата сграда на Азиатската футболна конфедерация в Куала Лумпур. 

Той разкри, че ФИФА обмисля да увеличи и броя на отборите на Световното клубно първенство, за да се превърне турнирът в "истинско състезание, което да е стимул за всеки един клуб в света".

През миналата седмица бордът на ФИФА отложи за пролетта на 2019 г. решението за въвеждането на два нови турнира, единият от които е именно нов вариант на клубния Мондиал. УЕФА изрази остър протест за плановете на ФИФА, така централата реши да "забави топката". Официално бе казано, има нужда от повече проучвания.