Купата на България отново ще отиде на нов стадион - "Славия" отпадна от "Лудогорец" на осминафинал, решен с дузпи на стадиона в Разград. "Орлите" спечелиха с 4:3 при 11-метровите удари след 2:2 в редовните 90 минути и продълженията.

Галин Иванов даде преднина на "Славия" в 14-ата минута. Домакините стигнаха до пълен обрат с попадиния на Якуб Шверчок в 35-ата и 74-ата. Още в 77-ата обаче националът Иванов изравни.

По-рано днес с дузпи отпадна и "Левски" - срещу "Черно море". Така финалистите в турнира от миналия сезон рано се простиха с надпреварата. Този път дузпите разплакаха и "белите". Те сгрешиха два пъти, като Георги Йомов втори не успя да преодолее вратаря Хорхе Броун (той отрази и удара на Милен Гамаков). Точно Йомов донесе успеха срещу "Левски" миналата пролет.

А първи от 11-те метра сбърка Лукас Саша - не уцели рамката, пазена от ветерана Георги Петков. Много бързо всичко се обърна.

"Славия" направи приличен мач срещу фаворита, който и днес бе далеч от най-добрите си дни. Не може да послужи като оправдение, че Антони Здравков заложи на доста резерви срещу тим, съставен изцяло от българи (без една смяна в 120-ата минута).

"Лудогорец" се оказа догонващ и в края на полувремето изравни, след като домакините направиха няколко пропуска. Шверчок бе точен за 1:1, а след това Вандерсон на два пъти можеше да даде аванс на своя тим.

Това стори Шверчок (в 74-ата), който се възползва от гласуваното му доверие да води атаката на шампионите. Но веднага след това "орлите" изтърваха Галин Иванов, който ги попари. И при двата гола неубедителни намеси имаше вратарят Хорхе Броун. Аржентинецът се реабилитира при дузпите.

Двубоят можеше да е решен преди това, ала Джоди Лукоки, Шверчок (удари греда и изтърва хеттрик) и Кешеру (влязъл в продълженията от скамейката) не сполучиха пред гола. 

При дузпите

Славчо Шоколаров (“Славия”) - 1:0

Якуб Шверчок (“Лудогорец”) - 1:1

Владислав Узунов (“Славия”) - 2:1

Лукас Саша (“Лудогорец”) - топката е в аут, 2:1

Галин Иванов (“Славия”) - 3:1

Джоди Лукоки (“Лудогорец”) - 3:2

Милен Гамаков (“Славия”) - пропуск, Хорхе Броун спасява, 3:2

Густаво Кампаняро (“Лудогорец”) - 3:3

Георги Йомов (“Славия”) - пропуск, Броун спасява в същия ъгъл, 3:3

Клаудиу Кешеру (“Лудогорец”) - 4:3, “Лудогорец” е на четвъртфинал

В крайна сметка "Лудогорец" е на четвъртфинал. Осмицата ще бъде оформена в четвъртък с последния осминафинал между "Берое" и "Ботев" (Пловдив).