Новината от четиристранната среща на високо равнище в Евксиноград между правителствените ръководители на България, Гърция, Румъния и Сърбия, че четирите балкански страни ще кандидатстват за домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година бързо стана основна тема в балканските медии, а специално в македонските бе изразено недоумение от това, че страната им не е включена сред кандидат-домакините при положение, че стадионът в Скопие е един от най-модерните в региона, пише "Фокус".

Агенцията е събрала първите отзиви от македонските медии след днешния анонс на българския премиер Бойко Борисов за бъдещите планове за Световното.

Supersport.mk написа: "Сензация, Световно първенство на Балканите, а Македония е извън него?!".

Друго специализирано издание – "Екипа: "По идея на Ципрас, целите Балкани искат да организират заедно СП 2030 - Македония НЕ?!" 

В него се изразява учудване, че Македония не е включена в проекта, въпреки че националният стадион в Скопие е сред най-добрите съоръжения в региона и вече прие мача за Суперкупата на Европа през 2017 година. Авторът на материала отбелязва още, че в момента Сърбия и България не разполагат дори с по един стадион, който изпълнява най-строгите изисквания на ФИФА и УЕФА.

Gol.mk озаглавява новината си: "Балканът ще организира Световно първенство по футбол, но без Македония?" 

Sportski.mk пише: "БОМБАСТИЧНА ВЕСТ: Световно първенство при съседите ни?!"