Победната серия Новак Джокович спря на 22 поредни успеха. "Виновник" за това е 22-годишният руснак Карен Хачанов, който победи сърбина на финала на турнира в Париж, последният от серията "Мастърс 1000" за годината. 

След 7:5, 6:4 Хачанов спечели най-престижния трофей в кариерата си досега (трети за годината и общо четвърти). От "Уимбълдън" насам пък Джокович грабна четири титли.

Особено във втория сет Жокера едва се движеше по корта, снощи той три часа води страхотна битка срещу Роджър Федерер на полуфинала и днес това даде отражение. А мачът започна добре за него. Той проби първи сервиса на своя опонент и поведе с 3:1. Последва обаче рибрейк от явно решения да даде битка руснак - 3:3.

При 6:5 високият 198 см младок направи нов брейк и поведе в сетовете. Във втория Ноле вече бе на предела на силите си. В началото на частта Хачанов взе преднина и в крайна сметка вдигна победоносно ръце след 6:4 и 2:0.

От утре Джокович официално ще е №1 в света. Той се отправя за финалите в Лондон, където ще опита да завърши годината на голямото си завръщане с нов триумф.

Карен Хачанов е считан за една от големите звезди на тениса в близко бъдеще. Той вече чука на вратата и на топ 10 - вече е 11-и. Григор Димитров на практика е 19-и след загубените 1500 точки от неучастието си в британската столица.