В Северна Корея бе представен първият официален портрет на Ким Чен Ун: 

Огромната картина бе показана на срещата на Ким с кубинския президент Мигел-Диаз Канел.

"Фактът, че портрет на Ким Чен Ун бе представен по такъв начин е явен намек, че режимът прави първите крачки към религиозното възвеличаване на Ким Чен-ун", заяви Оливър Хотам, анализатор за "NK News". 

Картината до такава степен напомня стилизацията на портретите на Ким Чен Ир и Ким Ир Сен, че "севернокорейците със сигурност ще разберат символизма на това решение".

Портрети на бащата и дядото на Ким Чен Ун са окачени във всяка една сграда на страната. 

Ким Чен Ун стъпи на власт през 2011 г. и винаги бе възприеман по-скоро като наследник, от колкото като нов духовен лидер на страната си. С този жест, тази второстепенна роля най-вероятно ще остане в миналото. Поне в очите на севернокорейците.

Докато баща му бе ангажиран основно с въоръжаването Ким Чен Ун налага двояка политическа стратегия - разработването на атомно оръжие и развитието на икономиката.

"Всичко, което се случи през 2018 г. подпомогна изграждането на образа му", заяви Хотам. "Осем официални срещи с чуждестранни държавни лидери оказаха невероятна наслада за пропагандистите на Пхенян - помогнаха им да представят лидера на страната като международно уважаван държавник - от ранга на Доналд Тръмп и Си Дзинпин", добави той.

Засега портретът е бил показван единствено по държавната телевизия, но най-вероятно ще бъде изваждан на следващите официални посещения на държавни лидери.