Този сезон "Лудогорец" няма да играе в елиминациите на турнира Лига Европа в началото на следващата година. "Орлите" направиха 0:0 с АЕК (Ларнака) в Разград и нямат дори теоретичен шанс за първите две места.

В същото време "Байер" (Леверкузен) победи с 1:0 "Цюрих". Така двата тима имат по девет точки, а хиксът между "Лудогорец" и АЕК се оказа самоубийствен - българският и кипърският тим са с по два пункта и остават извън борда.

Така гостуването в Германия и домакинството на швейцарците до края на годината са само за чест.

"Лудогорец" все още е без победа в групите на Лига Европа тази година и днес отново не направи достатъчно, за да спечели. Двубоят с кипърския тим в Разград бе равностоен, успехът можеше да отиде и в двете посоки, но хиксът е справедлив.

Противно на очакванията началото на двубоя бе за гостите от Ларнака, които имаха поне три ситуации. В 3-тата минута вратарят на българския отбор Ренан дос Сантос излезе напред и игра с топката, но я поднесе на противник - Акоран, който не улучи вратата. 

Малко след това Жан-Люк изскочи сам срещу Ренан отляво, ала не успя да го преодолее. В 13-ата Тричковски опасно изпълни пряк свободен удар, а стражът на "Лудогорец" само изгледа как топката минава на сантиметри от лявата греда.

Нататък дойде време и "Лудогорец" да атакува опасно. Марселиньо можеше да открие резултата, Джоди Лукоки се размина с топката, но най-добрата възможност се откри пред Клаудиу Кешеру, който от чиста позиция не уцели добре топката и я прати в аут.

Двубоят продължи двуостро - кипърците явно бяха дошли с намерението да спечелят, само това ги устройваше. В края на полувремето Ренан едва докосна топката при отличен удар на Игор Силва от заучена ситуация.

Първото полувреме бе за АЕК. След почивката остротата се притъпи - и за двата състава. АЕК продължи да действа добре, но поне Ренан вече нямаше толкова работа.

"Лудогорец" тръгна на щурм в последните минути. В 74-ата Козмин Моци удари греда с глава. След това домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Сисиньо. В края мачът заприлича на боксов сблъсък, в който съперниците търсят нокаут. Все пак "орлите" бяха по-близо до успеха, но влезлият като смяна Якуб Шверчок не съумя да вкара от две възможности.

Сега, както се казваше клиширано в миналото, "Лудогорец" ще се концентрира към вътрешния шампионат. Ще видим как това ще се отрази на битката за титлата.